Схеми и манипулации от некоректни брокери – как да се предпазим от тях?

Ярки примери за подвеждащи практики и измами, до които прибягват некоректните брокери на недвижими имоти, разкри Антон Илиев, собственик на агенция „КА5 Имоти“, която грабна статуетката в категорията „Брокер на недвижими имоти на годината – наеми“ в първото издание на Годишни награди на Imoti.net.

Той се включи в инициативата на Imoti.net „Доверен брокер“, която помага на потребителите да разпознават добрите и коректни професионалисти и да се пазят от мошениците.

Не се информирайте за цените на имотите от интернет, съветва Илиев и пояснява, че това е сигнал за фалшива обява, а публикуването й е прийом на мошениците, за да съберат информация за потребителите.

Пазете се от мними хазяи, казва още той. Те разчитат на желанието на клиента да спести комисионната за брокер, за да сключат набързо договор с него, да вземат депозити и вноски в брой, а след това да... изчезнат. А клиентът разбира, че няма никакви права над имота и е измамен.

Заради големия интерес към инициативата на Imoti.net Bloomberg TV Bulgaria стартира седмична рубрика „Доверен брокер“ в предаването „В развитие“. Всяка седмица в нея ще се обсъждат още важни аспекти на темата, които стимулират прозрачното развитие на бизнеса с имоти в полза на потребителите.
Първият събеседник по темата – Диньо Добрев от агенция за недвижими имоти Remax Lux – ще се включи с коментар днес, 15 март, от 13,30 часа при водещия Делян Петришки.

Copyright © 2018 MAXPROGRESS LTD. All Rights Reserved.